bet365 UK

wordpress joomla template

Виандот

История

Породата Виандот произхожда от САЩ. Първите данни за породата се появяват в 1870. Виандотите са кротки птици с двойно предназначение- яйца и месо. Породата има носливост от 150-180 яйца. Масата на които е 55-56 грама с жълто-кафяв цвят на черупките. Виандотите са с богато разнообразие от цветови вариации и са популярни изложбени птици.

Средно едра кокошка, с не-много широко и дълбоко тяло, сравнително висока стойка и горда осанка, с характерни белези на добра месодайна кокошка.

Живо тегло: При петлите: 3 – 3,5кг. при кокошките: 2,5 – 3 кг.

 

Белези на породата при петлите: Широка и къса глава, със средни размери с дебела и къса човка и розовиден гребен. Шията е къса до средно дълга, леко извита назад, с пухкава грива започваща веднага от тила,която покрива раменете. Тяло е средно на ръст, компактно, със сферична форма с къс и широк в предната част. Опашка е много къса, с меки и къси сърповидни пера. Крилете са плътно прилепнали, разположени под опашката. Краката са средни на дължина с жълт цвят.

Белези на на породата при кокошките: Тъй като са с по-ниско тяло, по-дебела шия, по-къса опашка и по-дълбоки гърди, кокошките изглеждат по-масивни, по-дълбоки и по-тромави от петлите; те са с по- богато оперение по поясницата и задната част на тялото. Главата е сравнително по-малка.

Цветове

Има осем цвята, признати от Американската асоциация на птицевъдите., които са златно ивичест, сребърно ивичест, бял, черен, бежов, колумбийски, яребичен и сребърен грфит.

Сребърно ивичест: сребърно ивичестия Виандот има бели пера с черни ръбове на всяко перо. Опашката е черна и те трябва да имат жълти крака. Сребърно ивичестия Виандот е разработен в щата Ню Йорк в началото на 1870 г. и е приет като стандарт през 1883 година. Сребърно ивичестия Виандот е в основата за всички други цветове.

pticevad.com - Copyright © 2013 Птицевъд
BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianMacedonianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanishTurkish

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.