bet365 UK

wordpress joomla template

Порцеланов Орпингтон

Порцелановия Орпингтон е сравнително нова разцветка на породата за България. Търсени и предпочитани са от много любители на кокошките поради колоритното си оцветяване.

Порцелановият (Юбилейният) Орпингтон е обявен през 1897 по повод отбелязването на диамантеният юбилей на кралица Виктория. За първи път е въведен от Уилям Кук. Смята се, че е кръстоска между Напръскани Староанглийски Бойци, Доркинг и Жълт Орпингтон но някои смятат,че е имало силно влияние от Напръскан Съсекс.

Прави ми впечатление, че при представителите на тази разцветка орпингтон, опашките не могат да приемат закръглената форма на жълтия орпингтон, а перата там стоят малко по изправени. Много показателно е това предимно при петлите.

Порцелановият Орпингтон  трябва да има основен цвят махагон с черни пайети с бели върхове, бели  крака и червени очи.

Много лесно при тази разцветка на Орпингтон е да се избяга от стандарта на цвета. При неволна кръстоска с бял или черен орпингтон махагоновия цвят преминава в черен. При кръстоска с жълт, окраската не е черни пайети с бял връх, а става бели петна. Това го отбелязвам от личен опит.  Ако някой, който се занимава с генетика има по- добро обяснение по въпроса да ме поправи. Пиша това за цветът, защото в България малцина обръщат внимание точно на тази разцветка и стандарта и. В началото се радват, че са шарени и след това дават все по абсурдно оцветени поколения и започват да се чудят защо тяхните не са като тези на снимките.

Продавам целогодишно яйца за мътене и пиленца, в някой случаи и големи птици.

Цени:

  • оплодено яйце – 4 лева
  • новоизлюпено пиленце – 10 лв

*В цената не са включени транспортни разходи

 

pticevad.com - Copyright © 2013 Птицевъд
BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianMacedonianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanishTurkish

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.