bet365 UK

wordpress joomla template

Орпингтон

Породата Орпингтон носи името на град Орпингтон в Англия. Породата принадлежи към английския клас кокошки, създадени за месо с много добро качество. Техният голям размер и благ характер,  заедно с разнообразието на цветове  и нежни контури ги правят много атрактивни и като такива тяхната  популярност нарасна като декорираща птица, а не полезна порода. Женските птици са отлични мътачки.  Бъпреки, че е доста тежък Орпингтона е в състояние да прелети кратки разстояния, но това се случва много рядко, което го прави идеална птица за двора. Обилната перушина и пух по тялото им дава възможността да се справят при много ниски температури.  Но пухът има и минуси- лесно прониква дъждовна вода, което означава, че птиците трябва да се държат на сухо в дъждовните дни.

История

Оригиналът  Черен Орпингтон е бил създаден от Уилям Кук през 1886 г. чрез кръстосване Minorcas, Langshans и Plymouth Rocks.  Кук избира за цвят на новата хибридна птица – черен, който ще прикрие добре мръсотията и саждите на Лондон по онова време. Когато породата е показана в Madison Square Gardens през 1895 г., популярността на Орпингтона рязко нараства. Кук също така дава името Орпингтон на порода патици с подобна цел (за месо). Те са известни като Buff Duck в Северна Америка. Оригиналните цветове са черен, бял, жълт, син и водни пръски. Въпреки че има много допълнителни разцветки, признати в целия свят, само на оригиналните цветове са признати от American Standard, а жълтият е най-често срещаният цвят.

Характеристика

Орпингтона има масивно, широко тяло с ниска поза, пухът от тялото му покрива по- голямата част от краката. Главата е малка (на фона на тялото) с добре изразен гребен и големи „парички” под клюна. Има подчертана U образна форма. Многото пух по тялото го прави да изглежда като голяма ходеща топка. Приблизително тегло на Орпингтон Петел 4.5кг Кокошка 3.6-4.8 kg Петле 3,8 кг Ярка 3.2кг

Полезност

Орпингтона снася около 175-200 средни до големи светлокафяви яйца на година. Те не спират да снасят през зимата. Фактите показват, че преди години, Орпингтоните са били способни на  340 яйца годишно. Този спад в производството се дължи на факта, че животновъдите толерират външния вид пред коефициента на полезност на породата. Най -общо казано Орпингтона са едри кокошки развъждани за месо, но с добра носливост. Те  са изключително кротки и перфектни мътачки. Всички тези качества ги правят идеалните дворни птици.
pticevad.com - Copyright © 2013 Птицевъд
BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianMacedonianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanishTurkish

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.