bet365 UK

wordpress joomla template

Новоанглийски Боец

 

История

Породата Новоанглийски Боец, произхожда от Англия около 1850- 1900 година. Породата е създадена чрез кръстосването на Староанглийски Бойци с Малайци. Както всички борцови породи кокошки, Новоанглийския Боец е предназначен за борба с петли. В средата на 19 век във Великобритания борбата с петли е забранена и породата изцяло се премества в категория изложбени породи кокошки.  Поради големия интерес към породата по това време цената на Новоанглийския Боец се покачва баснословно.

Характеристика

Птиците от тази порода са изключително любопитни към хората и са склонни да се привързват. Лесно се опитомяват и могат да бъдат прекрасни домашни любимци. Много лесно приемат нови членове в ятото си. Външния им вид- дългите крака и дългата шия, ги нареждат сред визуално най- забележителните породи кокошки. Новоанглиския Боец може да се определи като лесна за отглеждане порода. Те не са уязвими към външни паразити- кърлежи, кокошинки и бълхи. Причината за това е силно прилепналата им перушина. Това пък от своя страна намаля възможността да заболеят от Марек и Коксидиоза- едни от най- често срещаните смъртоносни заболявания при кокошките.

Новоанглиския Боец има строго определени норми по отношението на оцветяването на перата. Стандарта за това се налага от птицевъдните дружества в различните държави. Има около 15 цветови стандарта на тази порода по целия свят. По отношение на стандарта за участие в изложби, в някой държави даже е задължително да им се копират гребените.

По отношение на размножаването- женските снасят твърде малко яйца годишно и почти нямат склонност да стават майки. Малки пиленца се възпроизвеждат предимно в изкуствени люпилни или под кокошки от други породи.

pticevad.com - Copyright © 2013 Птицевъд
BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianMacedonianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanishTurkish

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.