bet365 UK

wordpress joomla template

Копринка

Копринките в много чести случаи са стартовите кокошки на всеки, който е решил да вкара екзотика в птичия си двор. Изключително разпространени са в България. и присъстват масово на всеки птичи пазар. И съответно, колкото по- разпространена е една порода, толкова по- влошено е качеството и.

Идеално качествената копринка би трябвало да изглежда така, както на снимката в дясно, но в България мисля е невъзможно да се открият подобни екземпляри. Повечето тук са плод на не дотам успешни кръстоски. Важно да знаете, когато си купувате копринки е, че гребените на птиците трябва да са ореховидни и кожата черна (тъмно синя). По тях не трябва да има пера като на другите кокошки, а само пух. Относно качулка, брада и гащи: колкото повече, толкова по- добре.

Относно моите копринки, които може да видите на снимките по- долу: Те не са първокачествени, но в сравнение с това което се предлага по пазарите из страната са чудесни :)

Копринките основно биват бели, черни и жълти. Тъй като повечето ги отглеждат смесено се появяват и доста мутирали и производни цветове. Има сини, кафеви, сплаш, кукувичи, шоколадови и т.н. Някой цветове са признати официално в различни държави, други – не. 

Никога не са ми задавали въпроси колко тежки стават, защото се предполага, че никой не ги развъжда за да се храни с тях, но държа да отбележа, че има умалена (бантам) версия на породата както и едри ( почти като домашните кокошки).

Относно яйцеснасянето, трябва да призная, че снасят доста добре и редовно, но имат засилен мътачен инстинкт, което прекъсва периода на снасяне. 

 

Цени:

  • оплодено яйце – 2 лева
  • новоизлюпено пиле – 8 лева
  • млади птици – 20 лева

*В цената не са включени транспортни разходи

pticevad.com - Copyright © 2013 Птицевъд
BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianMacedonianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanishTurkish

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.