bet365 UK

wordpress joomla template

Калифорнийски Пъдпъдък

Калифорнийския пъдпъдък е символа на Калифорния. Основния отличителен белег на птиците са антенките на главата. Като при мъжките екземпляри са наклонени напред – с формата на сълза, а при женските са по- къси и по изправени.Птиците издават много интересен и специфичен звук, който не може да не бъде забелязан. Често са филмирани в американските уестърни и понякога неволно бихме направили асоциация на звука, който издават с дивия запад.

Калифорнийските пъдпъдъци са по- добре адаптирани към полупустинни среди. В естествената си среда се хранят предимно с семена и листа. Не летят по дърветата, а живеят ниско долу на земята. Обожават баните с прах и в чести случаи големите изровени кръгове са признак, че там е имало представители на този вид.

Калифорнийските пъдпъдъци по същество са моногамни птици. През пролетния период обаче, често се случва да си сменят партньорите. Жените правят гнездата си на земята, скрити най- често под храст. Докато женската се храни или  изгражда гнездото, мъжкият стои на високо, от където може да наблюдава всяка потенциална заплаха за своя партньор. Той стои неподвижно, изпращайки предупредителни сигнали. Женските снасят 12-16 яйца и люпят 20-23 дена. След като се излюпи потомството бащата поема грижата за отглеждането и обучението на малчуганите. Пиленцата растат много бързо, но през този период бащата губи значително от теглото си, тъй като е посветен изцяло на тях.

Есента на 2015 по стечение на обстоятелствата се сдобих с един мъжки калифорнийски пъдпъдък. Беше загубил на скоро своята половинка, а стопаните му заминаваха в чужбина и като “виден птицевъд” :) ми го повериха. След седмица му закупих една дама, която обаче все още стои отделена, заради разликата във възрастта им. Основната причина поради която съм решил да ги развъждам са както интересния външен вид, така и звуците които издават. Надявам се тази пролет да развъдя доста малчугани от тях.

Лекарства

Схема за приемане на медикаменти при птиците за лечение и профилактика

прочети повече

Люпене на яйца

Полезни съвети при люпене на яйца с инкубатор. Грижа за квачката при естествено люпене.

прочети повече

pticevad.com - Copyright © 2013 Птицевъд
BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianMacedonianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanishTurkish

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.