bet365 UK

wordpress joomla template

Форверк

Характеристика

Породата Форверк води произхода си от Хамбург, Германия. Те са практични и привлекателни кокошки. Теглото на петлите варира 2,5-3,2 кг. а на кокошките 2,0 – 2,5 кг. Снасят около 160-190 яйца годишно с кремав цвят.

Форверк са бдителни и активни и като цяло послушни, подходящи за начинаещи. Те могат да летят доста добре, така че може да се наложи да се копира  крилото или да се отглеждат в покрити помещения. Форверк съзряват полово много бързо и са много икономични от гледна точка на храната.

 История

Породата е създадена в Хамбург от Oskar Vorwerk. През 1902 г. той се заел да създаде порода кокошки, които са по- полезни, от породата Лакенфелдер. Подменил белия цвят на Лакенфелдера с жълт, така че мръсното да се личи по- малко и създал кокошки за комунални услуги на дребните селскостопански производители. Кокошки, които ще осигурят голям брой яйца с добро фуражно съотношение (снасят в повече яйца спрямо фуража който изяждат), както и месо за консумация, когато е необходимо. Породите използвани за разработване на Форверк се смятат, че са Лакенфелдер, Жълт Орпингтон, и Рамелслохер. За пръв път Oscar Vorwerk излага своите кокошки като нова порода през 1912 г. и от 1919 или малко по-рано, те са добре установени и приети от повечето птицевъдни дружества като независима порода.

 

pticevad.com - Copyright © 2013 Птицевъд
BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianMacedonianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanishTurkish

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.