bet365 UK

wordpress joomla template

Фаверол

Фаверол е френска порода кокошки. Породата е разработена през 1860 в централна северна Франция, в околностите на селата Houdan и Faverolles. На породата е дадено името на последното село.
Първоначално във Франция, породата е отглецдана както за яйца, така и за месо, но в момента предимно са отглеждани за изложби.
Фаверол пристигат в Обединеното кралство през 1886г. За да отговаря на английските изложбени стандарти, породата търпи промени. Перата на опашката стават по- дълги и високи в сравнение с първоначалния си вид.

Характеристики

Фаверолите са класифицирани като тежки порода кокошки.  Имат брада, маншони, оперяване по краката и пет пръсти на крак, а не обичайните четири. Фаверолите  са добре адаптирани както за отглецдане в клетки, така и към свободен начин на отглеждане. В началото на ХХ век  започват да се отглеждат в клетки като носачки. По това време Фаверол се превръща в основната порода, която произвежда яйца за пазара Париж. Въпреки че днес основно породата се отглежда за изложби, доброто качество на месото и добрата носливост на кокошките е съхранена. Най-често срещаният цвят е сьомга. Оперението на сьомга кокошките  е главно кафяво и кремаво бяло. Мъжките са по-тъмни, с черно, кафяво и цвят на слама пера. Съществуват и други цветове като: бял, черен, хермелин, кукувичи и синьо. При правилно отглеждане една женска снася средно 4 яйца на седмица. Цвета на черупките на яйцата е светлокафяв до розов. Петлите Фаверол са едни от кай кротките и покорни от всички породи. В много чести случаи при отглеждане в смесено стадо те са тормозени от останалите петли. Те живеят добре в групи с други кротки породи като на Съсекс например.

Приблизително тегло на птиците

Петел  4,1 – 5,0 кг
Кокошка 3,4 – 4,3 кг

pticevad.com - Copyright © 2013 Птицевъд
BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianMacedonianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanishTurkish

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.