bet365 UK

wordpress joomla template

Кохин

История

Кохин произхожда от Китай. Името на породата се ползвало за едро голямо пиле. Породата води началото си от америка като били пренесени 1845 на източното крайбрежие. Тогава те имали гъсто оперение, но по краката малко или изобщо нямало пера. Когато станали хит в Шанхай, започнали да развъждат само тези с най пухкави крака, за да се развие точно тази черта на породата. Развитието и селектирането на екземпляри с най пухкавите крака продължило до към 1900 година. Породата претърпяла това развитие само заради външния си вид, а не за някакви полезни фактори като месодайност или яйценосимост.  Породата кохин е призната през 1874. Има 18 цветови разновидности.

Темперамент

Кохин са лесно адаптиращи се птици. Те са изключително кротки и спокойни. Кохините не могат да летят така че височината на мрежата може да е дори 60см.

Кохините са склони към сърдечни заболявания и имат често проблем с метаболизма. Мразят високите треви защото повреждат перушината на краката им. Ползват се доста често  за сурогатни инкубиращи птици заради склонността си към мътене и перфектните грижи които полагат за яйцата и пиленцата.

Усещането за големина се засилва от оперението което е меко с къси и широки пера. Заради окръглената форма на тялото и по скоро мързеливия начин на живот Стандартните азиатски кохини петела е 5 кг, а кокошката 4 кг. Съществува и бантам версия, като бантам петела тежи към 900 гр, а кокошката 800 гр. Гребена на петела трябва да е средно голям с 5 връхчета които стърчат нагоре.  Петела търябва да има закръглени и дълги парички под клюна. При женските гребена е малък почти сливащ се с главата, както и паричките под клюна.

Един от най отличителните белези на породата е изключително гъстата перушина покриваща краката и стъпалата. Кожата отдолу е жълта на цвят. Птиците съзряват полово много по- късно от други породи- около 8, 9 месец. Женските снасят средни по размер яйца със светло кафяви черупки,  но не много често. Ново излюпените са силни но им отнема 22бдни за да се излюпят вместо нормалните 21 дни. Съзряват напълно на около две годишна възраст. Живеят между 8-10 години и са изключително подходящи за домашни любимци.

 

В чести случай Мини Кохин (Пекински Бантам) е смятан за умалената версия на Кохин, но според много птицевъдни дружества това е съвършено погрешно и това са 2 съвсем отделни породи.

pticevad.com - Copyright © 2013 Птицевъд
BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianMacedonianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanishTurkish

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.