bet365 UK

wordpress joomla template

Брама

         Брама са едни кротки, големи и тихи птици. Птиците в ятото са задружни и апатични спрямо хората. Имам наблюдението, че по- трудно приемат нови членове в ятото си, но приемат ли ги веднъж стават едно цяло. Под задружни имам в предвид, че попадне ли друга кокошка в територията им и започне ли някоя от ятото да се бие с нея, наскачат всички веднага да и помагат. Също като пример мога да дам, че петела не се прибира в клетката в която живеят, преди да е влязла и последната кокошка от ятото. Всичко това са изводи, който правя наблюдавайки поведението на моите Брами.

         Искам да спомена нещо важно на всички, които са решили да отглеждат тази порода. Брама действително е една от най- големите кокошки в света, но за достигне максималния си ръст- този който пише в книгите са необходими 2 години. Варианта да се отглеждат за месо е абсурден до някъде. Относно носенето на яйца – средно 180 годишно за 1 кокошка, което също е твърде малко. Ценното в Брама не е някаква производителност, която търсят повечето начинаещи, а удоволствието да притежаваш в двора си тези красиви създания.

         Задължително при отглеждането на Брама е приемането на Селед (поне през първите 6 месеца). Брамите имат по- слаба костна система на която трупат маса. Селеда предпазва от различни заболявания по опорно-двигателната система на птиците.

В момента отглеждам:

 БЯЛА КОЛУМБИЙСКА БРАМА  ЖЪЛТА КОЛУМБИЙСКА БРАМА СИНЯ БРАМА ЧЕРНА БРАМА
 
СРЕБЪРНА БРАМА ЯРЕБИЧНА БРАМА СПЛАШ БРАМА   

 

За повече информация посетете съответните категории.

 

pticevad.com - Copyright © 2013 Птицевъд
BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianMacedonianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanishTurkish

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.