bet365 UK

wordpress joomla template

Брама

Произход

Брамите са азиатска порода кокошки. Произхождат от птици, изнесени през пристанището на Шанхай в Китай, и са били известни като “Шанхай” кокошки. Има известно объркване по отношение на възникването на тази порода, тъй като Cochen, друга порода азиатски кокошки, също са произлезли от “Шанхай” кокошки.

Темперамент

Брама  са спокойни, приятелски птици, те са добри за домашни любимци или птици за изложба, ако се работи правилно. Мъжките са спокойни и по принцип не са агресивни към хората, но с добри инстинкти за защита на стадото. В много от случаите са силно агресивни към останалите мъжки в стадото. Женските са изключително кротки. Брамите на се плашат лесно и имат кротък нрав което ги прави лесно податливи към създаване на навици.

Характеристика

Брамата е масивна, величествена птица, с изправено тяло и големи глави. Мъжките индивиди са значително по- високи от женските. Гребенът е малък и кичест. Краката са големи и мощни. Силно оперени, като оперението покрива и средния пръст.
В самото начало на породата Брама са отглеждани предимно за месо. Има данни за мъжка птица в Америка, достигнала 14 килограма. С времето обаче Брама са се превърнали в изложбени птици, а в повечето случаи красят нечий двор.

Приблизително тегло:
Петел – 5.5 кг.
Петле – 4.5 кг.
Кокошка – 3.5 кг.
Ярки – 3 кг.
За достигане на максималното си тегло на една птица са необходими 2 години.

Признатите цветове

Американския стандарт на птиците признава три вида оцветяване: светла, тъмна, и жълта.
По различен начин стоят нещата с Брама в Австралия. Животновъдите са създали повече цветове от приетите американски.  Австралийската асоциация на птицевъдите е приела черна, синя, яребична, и много други не приети по света цветови вариации на породата.

pticevad.com - Copyright © 2013 Птицевъд
BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianMacedonianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanishTurkish

The best bonus by bet365 Ελλάδα 100% for new user.

Full Joomla 3.0 Theme free theme.